: MDE Plantmachine PM60

Bekijk nu de video van de MDE Plantmachine PM60

MDE plantmachine PM60

Plantmachine met een plantkanaalbreedte van 60cm. De machine is voorzien van een graafmechanisme en een laadplatform van 2,5 meter  breed.

Vooraan het plantkanaal is een spitploeg met een dubbelzware aandrijving gemonteerd. Er zijn acht grote spaden gemonteerd die de aarde weggraven en zijdelings naast het plantkanaal brengen. De gehele aandrijflijn is beveiligd door een aandrijf-as uitgevoerd met een automatische koppelbegrenzer. Als het koppel te hoog wordt “knalt” deze eruit. De verbinding naar de tractor is nu verbroken. Door de aftak-as even uit te zetten, wordt deze verbinding automatisch hersteld. Er zijn speciale afdichtingen gemonteerd om het binnendringen van vuil te voorkomen. Aan de voorzijde is een oliereservoir gemonteerd. Het olieniveau is door middel van een peilstok te controleren en zorgt zo dat de aandrijving altijd gevuld is met olie. Achter het plantkanaal zijn twee in hoogte en lengte verstelbare schuiven die de sleuf weer dichtschuiven. Twee traploos in hoogte en breedte verstelbare wielen zorgen ervoor dat de aarde goed wordt aangedrukt. Boven de graaf-unit is een laadplatform gemonteerd waarop u de te planten bomen mee kunt nemen.

Optie:

  • een hydraulische bomenlift met sideshift in het plantkanaal om bomen met kluit gemakkelijk op de juiste plaats exact in lijn te planten
«