MDE BOMENROOIMACHINE GLOBE 120

Innovaties en de beste onderdelen samengebouwd tot een MDE machine voor maximale prestaties. Beproefde kwaliteit van MDE, een bomenrooimachine met meerwaarde.

EIGENSCHAPPEN

De MDE Globe is een speciaal ontwikkelde machine om bomen te rooien met de grootste capaciteit en flexibiliteit binnen de boomkwekerij. De Globe is veruit de snelste in zijn klasse in km/u, maar ook in het rooien van verschillende bomen. Verschillende eigenschappen van de machine zorgen ervoor dat de operator van de machine een groot comfort ervaart. 

Elke MDE Globe bomenrooimachine heeft een gepatenteerd Blade-fix meswisselsysteem, waardoor er zonder gereedschap binnen dertig seconden een mes verwisseld kan worden. Het systeem zorgt ervoor dat het mes hydraulisch muurvast aan de machine geklemd zit, maar ook razendsnel verwisseld kan worden.

1-21
5-11
2-11
3-12
4-5
6-5
7-3
8-3
10-4
10-11
11-4
9-2
11-11
12-4
12-11
13-4
15-5
14-3
16-3
17-3
18-2
19-2
20-1
22-11
21-1

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

OPTIES

De onderstaande opties zijn mogelijk bij de MDE Globe:
Camera
Cabine, deze is voorzien van:
     - Verwarming;
     - Ruiten met getint veiligheidsglas;
     - Openslaande voorruit voorzien van een ruitenwisser;
     - Luxe luchtgeveerde en verwarmde stoel met verstelbare armleuningen;
     - Geïntegreerde deur handgrepen;
     - Deuren voorzien van gasveren;
     - Aan de buitenzijde is de cabine geheel vlak en voorzien van ronde hoeken om boombeschadiging te voorkomen.
Stokkenboor: deze wordt gebruikt om gaten te boren langs de bomen, waar stokken in kunnen worden gezet. De stokkenboor wordt gemonteerd aan de Globe. Hierop is ook het bedieningspaneel op gemonteerd. Vanaf dit bedieningspaneel kan de stokkenboor bediend worden. De stokkenboor wordt elektrisch bestuurd door een PLC. Bij automatische besturing, bestuurd de levelsensor de PLC en bij handbediening bestuurd de bestuurder zelf de stokkenboor door middel van een joystick.
Stokkenspuit: deze wordt gebruikt om gaten met hoge waterdruk te boren langs de bomen, waar stokken in kunnen worden gezet. De stokkenspuit wordt gemonteerd aan de Globe. Hierop is ook het bedieningspaneel op gemonteerd. Vanaf dit bedieningspaneel kan de stokkenboor bediend worden. De stokkenboor wordt elektrisch bestuurd door een PLC. Bij automatische besturing, bestuurd de levelsensor de PLC en bij handbediening bestuurd de bestuurder zelf de stokkenboor door middel van een joystick.
Meshouder: deze wordt aan de achterzijde van de Globe gemonteerd, waarmee er twee extra messen mee kunnen worden vervoerd op de Globe.
Bomensteun: dit is een verstelbare steun welke aan de voorzijde van de Globe wordt gemonteerd. Wanneer een boom is gerooid leunt de stam tegen de steun aan en wordt er voorkomen dat de boom omvalt. 
Kluitnethouder + jutebak: deze wordt aan de achterzijde van de Globe gemonteerd, waarmee kluitennethouders en jute gemakkelijk mee vervoerd kunnen worden.
Radio
Kraan: de kraan op de MDE Globe zorgt ervoor dat de boom recht gehouden kan worden en ontlast tegelijkertijd het rooimes.
- Kluiten afdraaiset 
Track & Trace
- Verhoogd verenpakket stoel

 

De MDE Globe kan in verschillende types geleverd worden:
Globe 100, kan een kluitdiameter vanaf 30cm tot 100cm gemaakt worden.
Globe 120, kan een kluitdiameter vanaf 30cm tot 120cm gemaakt worden.
Globe 140, kan een kluitdiameter vanaf 60cm tot 140cm gemaakt worden.

Geadviseerd bij gebruik van een MDE Globe wordt de MDE transportwagen TK2x0.

Bekijk andere opties:

110

Bomenrooimessen

mde-machinebouw-stokkenboormachine-stb32gl-4-2

MDE Stokkenboor Unit STB32GL

MDE machinebouw BV is een bedrijf dat gevestigd is in het midden van Nederland. Geheel in eigen huis ontwikkelen en construeren wij machines voor uiteenlopende toepassingen in de groensector.

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

Ons bedrijf is zeer flexibel en in staat om voortdurend de kwaliteit van onze machines te bewaken.