MDE BOMENLAADKRAAN 4000E3

De MDE bomenlaadkranen zijn om uw bomen met kluit vanuit de boomkwekerij op transportwagens te kunnen laden, of om vrachtauto’s te kunnen beladen. Deze bomenlaadkranen worden aan de achterzijde van een landbouw tractor gemonteerd en zijn zeer snel demontabel. De MDE kranen onderscheiden zich door een groot hijsvermogen gecombineerd met een grote snelheid van zwenken en lieren. Door gebruik te maken van speciale staalsoorten kan er enorm bespaard worden op het eigen gewicht. Ook ligt het zwaartepunt zeer laag.

EIGENSCHAPPEN

De MDE bomenlaadkraan 4000E3 heeft als specialisme een constructie met twee kolombenen. Tussen deze kolombenen vouwt de kraan zich tijdens transport zeer compact op zodat deze maar de helft van de plaats inneemt. Dit heeft als voordeel:
- Dat de assen en lagers centrisch worden belast en hierdoor minder slijtage geven;
- Dat er zeer veilige en stabiele kraanbewegingen ontstaan;
- Dat de kraan een zeer korte inbouwlengte achter de tractor heeft.

MDE maakt bij de bomenlaadkranen gebruik van een draaikrans met zwenkmotor gelijk aan mobiele kranen. Met deze constructie kan er zeer snel geroteerd worden. Standaard is er een snellopende lier gemonteerd met een lange staalkabel erop. Door deze combinatie van snelle kraan en lier kan er in een zeer korte tijd veel bomen geladen worden op de door de tractor getrokken aanhanger.

Hefkracht tabel MDE type 4000E3, volgens DIN 15.018:

Maximaal hydraulisch bereik
- Volledig ingeschoven: 1100 kg - 3,47 m
- 1x uitgeschoven: 720 kg - 5,05 m
- 2x uitgeschoven: 520 kg - 6,69 m
- 3x uitgeschoven: 400 kg - 8,40 m

Bovenstaande waarden zijn theoretische waarden die de kraan kan tillen, echter de definitieve waarden zijn afhankelijk van de tractor waar hij aan gemonteerd wordt. (Het tractor gewicht en spoorbreedte zijn bepalend voor het uiteindelijke hefvermogen van de combinatie.)

1-2
2-1
3-11
5-2
6-1
9-
10-1
11-1
12-1
13-1
15-1
18-
4-2
8-1
7-1
17-1

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

OPTIES

De MDE bomenlaadkraan kan worden voorzien van de volgende opties:
- Radiografische bediening. Volledige radiografische bediening is ook mogelijk, zodat niet alleen de kraan, maar ook de gehele tractor radiografisch bediend kan worden (rijden, sturen, gas geven)
- 4e handbediend uitschuifdeel (10.5 meter lengte)
- Hydraulisch in breedte en hoogte uitschuifbare steunpoten
- Afsluitbare gereedschapkist
- Kluitenklemhouder
- Vetsmeersysteem

Bekijk andere opties:

mde-spm100-1

MDE Plantmachine SPM100

mde-machinebouw-snoeiplateau-q600-25-1

MDE Snoeiplateau Quatro 600

mde-8700e4-website

MDE Bomenlaadkraan 8700E4

MDE machinebouw BV is een bedrijf dat gevestigd is in het midden van Nederland. Geheel in eigen huis ontwikkelen en construeren wij machines voor uiteenlopende toepassingen in de groensector.

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

Ons bedrijf is zeer flexibel en in staat om voortdurend de kwaliteit van onze machines te bewaken.