: MDE Plantmachine SPM100

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

De MDE schijvenplantmachine SPM100 bestaat uit een frame waarin twee roterende schijven gemonteerd zijn. Deze zijn aangedreven door een tandwielkast met een hydraulische motor, die op zijn beurt aangedreven wordt door een hydraulische servopomp op het loopwiel. Door het verplaatsen van de schijvenplantmachine, door bijvoorbeeld een tractor, worden de schijven in werking gezet nadat het voetpedaal is ingetrapt. Het plantkanaal maakt de gegraven sleuf open. Hierin wordt het boompje doormiddel van de schijven ingeplant. De schijven achter het plantkanaal dichten de sleuf weer met aarde. De twee wielen drukken aan de achterzijde van de schijvenplantmachine de aarde van de sleuf weer aan zodat het boompje goed vast staat.

De schijvenplantmachine is voorzien van:
- Een luxe, comfortabele stoel voor het werken in een natuurlijke houding;
- Twee plantwielen/ schijven, die zijn bedekt met rubber. De kleine bomen die u wilt planten, worden geplaatst tussen deze schijven. De schijven draaien exact dezelfde snelheid als de rijsnelheid. De plantschijven nemen de boompjes naar beneden en draaien het in de juiste positie. De schijven laten de boom los wanneer de machine de basis heeft gelegd in de grond.
- Twee drukwielen die zorgen voor het aandrukken van de aarde.
- De mogelijkheid tot volledige verstelling; het is dus mogelijk om de machine optimaal aan te passen voor iedere plantafstand, voor elk type grond et cetera.

«