MDE PLANTMACHINE PM80

De MDE plantmachine PM80 is een plantmachine voor bomen met kluiten met een diameter van maximaal 80cm. De machine is voorzien van een zeer groot graafmechanisme en een laadplatform van 275 cm breed.

EIGENSCHAPPEN

Voor aan het plantkanaal is een spitploeg met een Heavy-Duty aandrijving gemonteerd. Er zijn acht grote spaden gemonteerd die de aarde weggraven en zijdelings naast het kanaal brengen. De gehele aandrijflijn is beveiligd door een aandrijf-as uitgevoerd met een automatische koppelbegrenzer. Als het koppel te hoog wordt “knalt” deze eruit. De verbinding naar de tractor is nu verbroken. Door de aftak-as even uit te zetten, wordt deze verbinding automatisch hersteld. Er zijn speciale afdichtingen gemonteerd om het binnendringen van vuil te voorkomen.

Aan de voorzijde is een oliereservoir gemonteerd. Het olieniveau is door middel van een peilstok te controleren en zorgt zo dat de aandrijving altijd gevuld is met olie. Achter het plantkanaal zijn twee in hoogte verstelbare schuiven die de sleuf weer dichtschuiven. Twee hydraulisch in hoogte en breedte verstelbare wielen zorgen ervoor dat de aarde goed wordt aangedrukt. Boven de graaf-unit is een laadplatform gemonteerd waarop u de te planten bomen mee kunt nemen. Een hydraulische bomenlift met sideshift welke standaard wordt gemonteerd in het plantkanaal zorgt dat bomen met kluit gemakkelijk op de juiste plaats exact in lijn komen te staan.

pm80-b
pm80-c
dsc00012
pm80-e
pm80-g
dsc09191

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

SPECIFICATIES

Een bomenlaadkraan kan als optie worden gemonteerd. Deze kraan is hydraulisch in en uitschuifbaar. De chauffeur draait met de kraan mee zodat hij altijd precies ziet waar hij mee bezig is.

Bekijk andere opties:

mde-machinebouw-plantmachine-pm20-3-rijig-1-

MDE Plantmachine PM20 Triple

mde-machinebouw-plantmachine-pm45-1-

MDE plantmachine PM45-SSU (Stokkensteek Unit)

1a

MDE Bomenhefmast HM7

MDE machinebouw BV is een bedrijf dat gevestigd is in het midden van Nederland. Geheel in eigen huis ontwikkelen en construeren wij machines voor uiteenlopende toepassingen in de groensector.

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

Ons bedrijf is zeer flexibel en in staat om voortdurend de kwaliteit van onze machines te bewaken.