: MDE Plantmachine PM80

Bekijk hier de video van de MDE plantmachine PM80

MDE plantmachine PM80

Plantmachine voor bomen met kluiten met een diameter van maximaal 80cm. De machine is voorzien van een zeer groot graafmechanisme en een laadplatform van 275 cm breed.

Voor aan het plantkanaal is een spitploeg met een Havy-Duty aandrijving gemonteerd. Er zijn acht grote spaden gemonteerd die de aarde weggraven en zijdelings naast het kanaal brengen. De gehele aandrijflijn is beveiligd door een aandrijf-as uitgevoerd met een automatische koppelbegrenzer. Als het koppel te hoog wordt “knalt” deze eruit. De verbinding naar de tractor is nu verbroken. Door de aftak-as even uit te zetten, wordt deze verbinding automatisch hersteld. Er zijn speciale afdichtingen gemonteerd om het binnendringen van vuil te voorkomen. Aan de voorzijde is een oliereservoir gemonteerd. Het olieniveau is door middel van een peilstok te controleren en zorgt zo dat de aandrijving altijd gevuld is met olie. Achter het plantkanaal zijn twee in hoogte verstelbare schuiven die de sleuf weer dichtschuiven. Twee hydraulisch in hoogte en breedte verstelbare wielen zorgen ervoor dat de aarde goed wordt aangedrukt. Boven de graaf-unit is een laadplatform gemonteerd waarop u de te planten bomen mee kunt nemen. Een hydraulische bomenlift met sideshift welke standaard wordt gemonteerd in het plantkanaal zorgt dat bomen met kluit gemakkelijk op de juiste plaats exact in lijn komen te staan.

Optie:

  • een bomenlaadkraan kan als optie worden gemonteerd. Deze kraan is hydraulisch in en uitschuifbaar. De chauffeur draait met de kraan mee zodat hij altijd precies ziet waar hij mee bezig is
«