: MDE plantmachine PM45-SSU (Stokkensteek Unit)

Bekijk nu de video van de MDE Plantmachine PM45-SSU

MDE plantmachine PM45-SSU (Stokkensteek Unit)

Plantmachine met een plantkanaalbreedte van 45cm. De machine is voorzien van een graafmechanisme en een laadplatform van 275cm  breed. Tevens heeft hij een volautomatische stokkenspuitunit. Aan het laadplatform is een voorraadhouder voor stokken gemonteerd.

Vooraan het plantkanaal is een spitploeg met een extra zware aandrijving gemonteerd. Er zijn vier geschroefde spaden gemonteerd die de aarde weggraven en zijdelings naast het kanaal brengen. De gehele aandrijflijn is beveiligd door een aandrijf-as uitgevoerd met een automatische koppelbegrenzer. Als het koppel te hoog wordt “knalt” deze eruit. De verbinding naar de tractor is nu verbroken. Door de aftak-as even uit te zetten, wordt deze verbinding automatisch hersteld.

Er zijn speciale afdichtingen gemonteerd om het binnendringen van vuil te voorkomen. Aan de voorzijde is een oliereservoir gemonteerd. Het olieniveau is door middel van een peilstok te controleren. Achter het plantkanaal zijn twee in hoogte en lengte verstelbare schuiven die de sleuf weer dichtschuiven. Twee traploos in hoogte en breedte verstelbare wielen zorgen ervoor dat de aarde goed wordt aangedrukt. Boven de graaf-unit is een laadplatform gemonteerd waarop u de te planten bomen mee kunt nemen. Voor aan het bomenlaadframe komt een gegalvaniseerde watertank van 825 liter inhoud. Een hydraulisch aangedreven hogedruk waterpomp  zorgt voor voldoende druk naar de spuitlans. Op de watertank is een injectie-vulsysteem gemonteerd zodat u in korte tijd de watertank kunt vullen. Een filterunit voorkomt verstoppingen door vuil in het water.
 
Deze machine spuit op een exacte vooraf ingestelde afstand gaten in de grond, zodat gelijktijdig met het planten van de boom, er ook een stok bij wordt gezet. Een PLC-unit wordt aangestuurd door een aandrijfwiel. Middels deze besturingsunit kunt u precies aangeven met welke tussenafstand en hoe diep u de stokken in de grond wilt steken. Ook de tijd van water spuiten tijdens het naar beneden gaan is instelbaar. Er zijn verschillende diameters spuitlansen te monteren.

Optie:

• hydraulisch bediening van de stokkenvoorraadhouder, zodat de stokken op de begane grond te laden zijn

«