MDE KRONENBINDER GLOBE KRB100

EIGENSCHAPPEN

Het opbinden van een bomenkroon is een arbeidsintensief werk wat veel tijd en energie kost. Het is belangrijk is dat de takken strak bij elkaar gebonden worden, zonder dat de takken breken en dat de bomen zo compact mogelijk zijn voor transport. Hiervoor heeft MDE Machinebouw de Globe KRB100 voor ontwikkeld. Eén persoon kan met de MDE Globe kronenbinder voor het rooiteam uit rijden om de bomen te binden. Zo zijn de bomen na het rooien direct klaar voor transport. Vanuit een comfortabele lucht geveerde en verwarmde stoel bedient u deze machine. Doordat de Globe voorzien is van een panoramadak, zit de bestuurder droog en is er goed zicht op de bindunit. Een camera geeft extra zicht van bovenaf op de bindunit. Het touw wordt met hydraulische bediende scharen afgesneden en is daarna direct gereed voor de volgende boom. Zo hoeft de bestuurder van de machine niet van de machine af te komen om het touw vast te maken of los te snijden. Bomen kunnen in één werkgang zowel links als recht van de machine opgebonden worden. Hierdoor hoeft er niet met de machine gemanoeuvreerd te worden, waardoor het onderstel wordt ontzien en de grond of grasbaan niet kapot wordt gereden. De maximale opgebonden kroon diameter is 1 meter bij een maximale boom lengte van 7 meter.

Voor grotere bomen hebben we de KRB220 in het segment welke een maximale diameter van 2,2 meter heeft. Deze kronenbinder kan aan een verreiker, shovel of kraan worden gemonteerd.

mde-globe-krb100-1
mde-globe-krb100-2
mde-globe-krb100-3
mde-globe-krb100-4
mde-globe-krb100-5
mde-globe-krb100-6
mde-globe-krb100-7
mde-globe-krb100-8
mde-globe-krb100-9
mde-globe-krb100-10
mde-globe-krb100-11
mde-globe-krb100-12
mde-globe-krb100-13
mde-globe-krb100-14
mde-globe-krb100-boom

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

Bekijk andere opties:

MDE machinebouw BV is een bedrijf dat gevestigd is in het midden van Nederland. Geheel in eigen huis ontwikkelen en construeren wij machines voor uiteenlopende toepassingen in de groensector.

Meer informatie?

Ontdek zelf wat MDE Machinebouw voor u in huis heeft. U bent altijd welkom in onze showroom of vraag direct een offerte aan.

Meer weten over onze machines of diensten, laat het ons weten.

Ons bedrijf is zeer flexibel en in staat om voortdurend de kwaliteit van onze machines te bewaken.