: MDE Bomenlaadkraan 8700E4

Offerte aanvragen
Bekijk nu de video van de MDE Bomenlaadkraan 8700E4
Offerte aanvragen

De MDE bomenlaadkranen zijn om uw bomen met kluit vanuit de boomkwekerij op transportwagens te kunnen laden, of om vrachtauto’s te kunnen beladen. Deze bomenlaadkranen worden aan de achterzijde van een landbouw tractor gemonteerd en zijn zeer snel demontabel. De MDE kranen onderscheiden zich door een groot hijsvermogen gecombineerd met een grote snelheid van zwenken en lieren. Door gebruik te maken van speciale staalsoorten kan er enorm bespaard worden op het eigen gewicht. Ook ligt het zwaartepunt zeer laag.

MDE heeft als specialisme een constructie met twee kolombenen. Tussen deze kolombenen vouwt de kraan zich tijdens transport zeer compact op zodat deze maar de helft van de plaats inneemt. Dit heeft als voordeel:
- Dat de assen en lagers centrisch worden belast en hierdoor minder slijtage geven;
- Dat er zeer veilige en stabiele kraanbewegingen ontstaan;
- Dat de kraan een zeer korte inbouwlengte achter de tractor heeft.

MDE maakt bij de bomenlaadkranen gebruik van een draaikrans met zwenkmotor gelijk aan mobiele kranen. Met deze constructie kan er zeer snel geroteerd worden. Standaard is er een snellopende lier gemonteerd met een lange staalkabel erop. Door deze combinatie van snelle kraan en lier kan er in een zeer korte tijd veel bomen geladen worden op de door de trekker getrokken aanhanger.              

De MDE bomenlaadkraan 8700E4 kan worden voorzien van de volgende opties:
- Uitgevoerd met volledige radiografische bediening zodat niet alleen de kraan, maar ook de gehelde trekker radiografisch bediend kan worden (rijden, sturen, gas geven);
- Hydraulische steunpoten;
- Afsluitbare gereedschapkist;
- Optie kluitenklemhouder.

«