: MDE bomenrooier Quad 50

Bekijk nu de video van de MDE Bomenrooimachine Quad 50

MDE bomenrooier Quad 50

Zelfrijdende 4-wiel aangedreven en -bestuurde bomenrooimachine. Verschillende maten U-messen  en rooischoppen zijn mogelijk.
Aanbouw van stokkendrukunit en/of opbouw van hoogwerker mogelijk.

De machine heeft:

  • 4-Cilinder, watergekoelde, geluidsarme dieselmotor van 35pk (25,69 KW)
  • 4-Wielbesturing en kan: 

- alleen de vooras sturen
- alleen de achteras sturen
- voor en achter sturen spoorvolgend
- voor en achter sturen in hondengang

  • een breedte van ongeveer 98 cm.
  • twee mechanische groepen: hoog en laag d.m.v. tuimelschakelaar vanaf het desboard.

De machine heeft geen knikbesturing, doch tweemaal een kogelgelagerde draaikrans die zeer hoge krachten kan hebben. Door deze constructie is de machine ± 10% korter van bouw en blijft altijd 98cm breed. De machine kan zowel met het stuurwiel als met twee tuimelschakelaars bestuurd worden. Deze schakelaars zitten op twee kruishendels gemonteerd waarmee u de rooi-unit bedient. U hoeft nu tijdens het rooien geen enkele keer uw handen los te laten om te rijden of te sturen. De klem en schudder is hydraulisch in hoogte verstelbaar en kan tot op de grond reiken, waardoor minder boombreuk en beter schudresultaat. De ankerplaat is extra groot en is voorzien van parallelgeleiding, zodat deze rechtstandig de grond ingaat en niet onder de machine wegdraait. Hierdoor is de machine veel stabieler.

Tevens is er aan de voorzijde nog een tweede extra anker gemonteerd die onder extreme omstandigheden extra stabiliteit garandeert. Deze extra ankerschop is d.m.v. een tuimelschakelaar op het dashboard in- en uitschakelbaar. De rijaandrijving is volledig hydrostatisch met 100% sperwerking in beide assen voor het rijden onder extreme omstandigheden. Rijden geschiedt door een voetpedaal waarmee u perfect kunt doseren en uw handen vrij houdt voor het bedienen van de rooi-unit.

De machine is zeer snel en toch goed controleerbaar doordat onafhankelijke hydraulische circuits gemonteerd zijn. Er is een luchtgeveerde zitting gemonteerd. Aan deze luchtgeveerde zetel zijn armleuningen gemonteerd met geïntegreerde servo-bedieningshandels. Met twee handels bediend u vederlicht de gehele machine. Deze armleuningen zijn naar alle zijden verstelbaar zodat de bestuurder gemakkelijk en in een natuurlijke houding zijn werk kan doen. Door deze zetel wordt het bomenrooien ontspanning i.p.v. inspanning!

De machine is voorzien van ruim voldoende werkverlichting zodat 's avonds of 's nachts ook gewerkt kan worden. Er is standaard een z.g.n. taliban-mes gemonteerd. Met dit mes kunt u tussen de bomen onderling snijden zodat wortelbreuk van bomen met een zwak wortelgestel uitgesloten is. Door dit taliban-mes wordt uitval van bomen tijdens het rooien geminimaliseerd. De machine kan zowel met een snel verwisselbaar U-mes (maximaal 50cm) als met een rooischop uitgerust. Voor bomen met een maximale dikte van 20–25.

«